פסטיבל הדלעת באוקטובר בבולגריה

עזרה בתכנון טיול לבולגריה? השאירו פרטים 👇

אוקטובר בבולגריה הוא חודש שבו האוויר מתקרר, העלים נצבעים בגווני כתום, והכפרים מתעוררים לחיים עם אחד האירועים המקסימים והאותנטיים ביותר במדינה – פסטיבל הדלעת (Pumpkin Festival).
מדובר בחגיגה שמאחדת בין תרבות, קולינריה, יצירה, תחרויות מסורתיות והרבה חיוך. הפסטיבל נערך מדי שנה בעיירה סבווליאנו (Sevlievo) שבמרכז בולגריה, ומשלב בין האהבה המקומית לדלעות לבין מסורת חקלאית בולגרית עתיקה.

הפסטיבל, שמתקיים לרוב באמצע חודש אוקטובר, מושך אליו אלפי מבקרים מכל רחבי המדינה ואף תיירים מחו"ל, והוא נחשב לאחת החגיגות האותנטיות והצבעוניות ביותר בבולגריה.


היסטוריה ורקע של פסטיבל הדלעת

שורשי הפסטיבל נעוצים עוד במאה הקודמת, אז נחשב גידול הדלעת לאחד הענפים המרכזיים של החקלאות המקומית באזור סבווליאנו. הדלעת שימשה אז להכנת תבשילים, מאפים וליבוש זרעים, אך בהמשך הפכה גם לסמל של שפע ושל עונת הסתיו.

בשנות ה־90 החליטו התושבים המקומיים להפוך את המסורת העתיקה לחגיגה ציבורית – ומאז הפסטיבל התרחב והפך לאירוע לאומי.
היום הוא נחשב לאירוע שכולו הצדעה לכפריות הבולגרית, לחקלאים, לאומנות ולשמחת החיים הפשוטה שמאפיינת את בולגריה הכפרית.

פסטיבל הדלעת באוקטובר בבולגריה
פסטיבל הדלעת באוקטובר בבולגריה

איפה ומתי מתקיים הפסטיבל

הפסטיבל מתקיים מדי שנה בעיירה סבווליאנו (Sevlievo), הנמצאת כ־190 ק"מ מזרחית לבירה סופיה (Sofia), וכ־60 ק"מ צפונית לעיר גברובו (Gabrovo).
התאריכים משתנים מעט מדי שנה, אך בדרך כלל הוא נערך בין ה־10 ל־15 באוקטובר.

במהלך ימי הפסטיבל העיר כולה משנה את פניה – הרחובות מתמלאים בקישוטים בצבעי כתום וזהב, תושבים לובשים תחפושות בסגנון דלעות, ובכל פינה אפשר להריח ניחוחות של מאפים, קינוחים ומרקים על בסיס הדלעת המקומית.


מה מחכה למבקרים בפסטיבל

תהלוכת הדלעות

אירוע הפתיחה המסורתי של הפסטיבל – מצעד ססגוני שבו תושבי העיר, תלמידי בתי ספר וילדים עוברים ברחובות כשהם מחזיקים דלעות מגולפות, מנורות מאירות ותחפושות. זהו רגע שובה לב, במיוחד בשעות הערב, כשהעיר כולה זוהרת באור כתום.

תחרויות קולינריות

אחת האטרקציות המרכזיות של הפסטיבל היא תחרות "מאסטר הדלעת", שבה משתתפים טבחים, אופים וחובבי מטבח מכל רחבי בולגריה.
הם מכינים מנות יצירתיות על בסיס דלעת – מרקים, פשטידות, קינוחים, ואפילו משקאות חריפים!
המנה הבולטת ביותר היא ה־Tikvenik, מאפה בולגרי מסורתי העשוי מבצק דק ממולא דלעת מתוקה, אגוזים וקינמון – חובה לטעום!

תחרות פיסול בדלעות

תחרות אמנותית שבה אומנים מקומיים יוצרים פסלים, פרצופים ודמויות מדלעות ענק. חלק מהיצירות מגיעות לגובה של יותר משני מטרים!

יריד אומנות מקומית

בדוכנים הרבים הפזורים ברחבי העיר ניתן למצוא תכשיטים עבודת יד, כלי חרס, רקמות מסורתיות, צעיפים בעבודת יד ודבש מקומי – כולם בהשראת צבעי הסתיו.

Powered by GetYourGuide

טעמים וניחוחות – חוויית אוכל בולגרית

פסטיבל הדלעת הוא לא רק חגיגה לעיניים – אלא גם לחיך.
בין הדוכנים תפגשו את מיטב המטבח הבולגרי המסורתי:

  • מרק דלעת מתובל (Pumpkin Soup) עם חמאה, שמנת ואגוז מוסקט.

  • עוגת דלעת בולגרית (Tikvenik), קינוח מתוק עם אגוזים וצימוקים.

  • דלעת אפויה בדבש – מנה פשוטה וממכרת שמוגשת חמה.

  • ליקרים ומשקאות דלעת – כולל גרסה מקומית של "Pumpkin Rakia" (משקה אלכוהולי בולגרי).

המקומיים מתגאים בכך שכל מנה נעשית מדלעות שגדלו באזור, טריות וכתומות במיוחד, והבולגרים מאמינים כי אכילת דלעת באוקטובר מביאה מזל ובריאות לשנה החדשה.


הופעות ותרבות

במהלך הפסטיבל מתקיימים מופעים של להקות פולקלור מקומיות, ריקודים מסורתיים, מופעי תיפוף, תיאטרון רחוב, ומופעי קרקס לילדים.
בערב מתקיים קונצרט מרכזי בכיכר העיר שבו משתתפים אמנים בולגריים פופולריים.

בנוסף, תיירים יכולים להשתתף בסדנאות גזירה וצביעה של דלעות, פעילות מושלמת למשפחות עם ילדים.


פעילויות לילדים

הפסטיבל ידידותי במיוחד למשפחות.
יש מתחמי יצירה, מתקנים מתנפחים, תחרות תחפושות, ומשחקי ניחוש סביב הדלעת – כולל "נחש את המשקל של הדלעת הגדולה ביותר" שמושכת קהל עצום.

הילדים גם נהנים מסדנאות אפייה שבהם הם מכינים עוגיות דלעת ולומדים על מסורת הקציר הבולגרית.


איך להגיע לסבווליאנו

הגעה לעיירה פשוטה יחסית:

  • ברכב פרטי מסופיה: כשעתיים נסיעה בכביש E772.

  • באוטובוס: קווים יוצאים מדי יום מסופיה וגברובו.

  • בטיול מאורגן: בחודש אוקטובר חברות תיירות מקומיות מציעות סיורים יומיים לפסטיבל הכוללים הסעה, ארוחה והדרכה.


לינה באזור

בעיירה עצמה ובסביבתה יש מגוון אפשרויות לינה – מבתי הארחה משפחתיים ועד מלונות בוטיק קטנים.
מומלץ להזמין מקום מראש, שכן בתקופת הפסטיבל הביקוש גבוה במיוחד.

אם רוצים חוויה כפרית אותנטית, כדאי ללון באחד מבתי האבן המסורתיים בכפרים הסמוכים כמו Dryanovo או Gabrovo, שם תיהנו מאירוח בולגרי אמיתי.

טיפים והמלצות סודיות

  • אל תפספסו את תחרות הגלופה בלילה השני – התאורה המיוחדת יוצרת אווירה קסומה.

  • נסו את הדלעת הממולאת באורז וצימוקים, מאכל שנמכר רק בדוכן אחד של משפחת ניקולוב המקומית – סוד אמיתי.

  • תביאו מזומן, לא כל הדוכנים מקבלים כרטיסי אשראי.

  • אם אתם חובבי צילום, הגיעו מוקדם בבוקר לצלם את העיר כשהיא ריקה ומוארת באור זהב של הסתיו.

  • חנייה – יש מגרש חניה זמני סמוך לאיצטדיון העיר, המחיר הוא כ־3 לבה ליום.


למה לא לפספס את פסטיבל הדלעת

הפסטיבל אינו עוד אירוע תיירותי – אלא ביטוי אותנטי של התרבות הבולגרית, אהבת הטבע והחיים הפשוטים.
זו הזדמנות נדירה להכיר את בולגריה הכפרית מבפנים, לטעום מהמטבח המקומי, לשוחח עם תושבים, ולהרגיש לרגע חלק מהקהילה החמה שמארחת את המבקרים בחיוך רחב.

מי שמבקר פעם אחת – לרוב חוזר שוב.

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בבולגריה מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על סופיה, בולגריה!

דילוג לתוכן